Ναυτικό Μουσείο Καβάλας logo

Διεθνής Διαγωνισμός Φωτογραφίας

 

Μετά την επίσημη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του Διεθνούς Διαγωνισμού Φωτογραφίας με την επωνυμία «1ο Agean - Man and Sea photo salon», με συνδιοργανωτές το Δημοτικό Ναυτικό Μουσείο Καβάλας, την Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία και την Φωτογραφική Εταιρεία Καβάλας και με το ψηλό πατρονάζ της FIAP (Διεθνής Ομοσπονδία Φωτογραφικής Τέχνης - υπό τηνUNESCO) καθώς και πολλών άλλων διεθνών φωτογραφικών συνομοσπονδιών, θα ήθελα από βάθους καρδιάς να συγχαρώ όλους τους συμμετέχοντες, καλλιτέχνες, βραβευμένους και μη. Ιδιαιτέρως όμως όλους του Έλληνες φωτογράφους, μέλη καιμη μέλη της ΦΕ ΚΑΒΑΛΑΣ και της ΕΦΕ που πάλεψαν με έργα υψηλής αισθητικής και διακρίθηκαν με μετάλλια, επαίνους και αναρτήσεις. Βεβαίως, περιποιεί τιμή και για την ΕΦΕ που διαθέτει την τεχνογνωσία και δαπάνησε γι’ αυτή τη διοργάνωση χρήμα και «φιλότιμες» ανθρωποώρες. Θερμά συγχαρητήρια στον Γιώργο Μυτιληνό (επίτιμο μέλος του ΔΝΜΚ και Συντονιστή της ΦΕΚ), που κατέκτησε τα τρία μεγάλα τρόπαια του διαγωνισμού, αγαλματίδιο του Ποσειδώνα, ως ο πρώτος φωτογράφος της διοργάνωσης, την χρυσή μπλε καρφίτσα της FIAP, ως ο καλύτερος φωτογράφος κατά τα πρότυπα της FIAP,καθώς και το χρυσό μετάλλιο του πρώτου Έλληνα πρεσβευτή φωτογράφου. Επίσης στην Έλενα Πορλού και στη Μιράντα Μεφσούτ που κατέκτησαν από μία τιμητική ανάρτηση. Τέλος θα ήθελα να συγχαρώ τα μέλη της ΦΕΚ Ιωάννη Ναγόρνη, Σοφία Μουρουζίδου, Αλκιβιάδη Αργυρό Οφθαλμίδη και Πάνο Σαμαρά που έλαβαν επίσης μέρος στον ίδιο διαγωνισμό με αξιοπρεπή έργα και πάλεψαν σκληρά για μια διάκριση. Τους ευχαριστώ όλους θερμά για την συμμετοχή τους .Προς ενημέρωσή σας, σ’ αυτό τον μεγάλο και πρωτόγνωρο για τα τοπικά μας δεδομένα, έλαβαν μέρος (56) χώρες απ’ όλη τη υφήλιο με (305) διεθνείς καλλιτέχνες φωτογράφους υψηλών καλλιτεχνικών δυνατοτήτων, οι οποίοι κατέθεσαν προς κρίση περί τις 4.500 φωτογραφίες αισθητικά άψογες. Την κριτική επιτροπή κόσμησαν δύο μέλη της Φωτογραφικής Εταιρείας Καβάλας, Καβαλιώτες πολίτες, οι κ.κ. Αχιλλέας Ηλιάδης και Κωνσταντίνος Χρυσοχόου, διεθνείς φωτογράφοι. Το σημαντικό όλου αυτού του εγχειρήματος, είναι ότι η πόλη μας η Καβάλα κατάφερε να διεισδύσει στο σύνολο των μεγάλων πόλεων παγκοσμίως που καταφέρνουν να διοργανώνουν επίσημους διαγωνισμούς φωτογραφίας με τη στήριξη παγκόσμιων Φωτογραφικών Συνομοσπονδιών. Και ως φυσική απόρροια αυτού, είναι η προβολή της πόλης μας και του ΔΝΜΚ σε όλο τον κόσμο .

Continue Reading

ΘΗΡΕΟΙ Λ.Σ.

Είναι τιμή για το Δημοτικό Ναυτικό Μουσείο και για εμένα ιδιαίτερα, να δέχεται τους αντίστοιχους Θυρεούς του Διοικητή της 2ης Περιφερειακής Διοίκησης Αρχιπλοιάρχου κ. Πασσάδη Νικολάου και του Κεντρικού Λιμενάρχη Καβάλας Αντιπλοιάρχου κ. Ευαγγελίδη Σταύρου . Δύο παλαιούς Θαυμάσιους Συνεργάτες μου και Εξαίρετους Αξιωματικούς του Λ. Σ.

 

Continue Reading

ΕΠΕΤΕΙΟΣ 100 ΧΡΟΝΩΝ Λ.Σ.

Στιγμιότυπα από τη λαμπρή εκδήλωση που πραγματοποίησε εχθές 25 Ιανουαρίου 2020 το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας στο χώρο του Δημοτικού Ναυτικού Μουσείου Καβάλας με την ευκαιρία της Επετείου των 100 χρόνων της Ίδρυσης του Λιμενικού Σώματος και του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας . Παράλληλα πραγματοποιήθηκε και η πατροπαράδοτη κοπή Βασιλόπιτας του Κ.Λ.Κ.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως & Θάσου κ. Στέφανος, ο Βουλευτής Καβάλας κ. Πασχαλίδης Ιωάννης ,ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Κωνσταντίνος Αντωνιάδης, ο Δήμαρχος Καβάλας κ. Θεόδωρος Μουριάδης , ο Διοικητής της 2ης Περιφερειακής Διοίκησης Αρχιπλοίαρχος κ. Πασσάδης Νικόλαος , ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας Ταξίαρχος κ. Καραμανλής Ιωάννης ο Διοικητής της Π.Υ. εκπρόσωποι του Στρατού και της Αεροπορίας , εκπρόσωποι των θεσμικών οργάνων της πόλης Αξιωματικοί και προσωπικό του Λιμεναρχείου καθώς και το Δ.Σ. των Φίλων του Δ.Ν.Μ.Κ.
Τέλος ο πρώην Αντιφριφερειάρχης Τουρισμού Πολιτισμού στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης και τοπικός Ιστορικός Ερευνητής κ Κωνσταντίνος Παπακοσμάς με την οπτικοακουστική μέθοδο και χρήση υπολογιστή αναφέρθηκε με λεπτομέρειες στο ιστορικό ίδρυσης του Λιμεναρχείου Καβάλας .
Ευχόμαστε στο Λιμενικό Σώμα να μακροημερεύσει και να τιμήσουμε , να σεβαστούμε και να ευχαριστήσουμε στους ανθρώπους του, που δίνουν ψυχή , σώμα και ανθρωπιά στη θάλασσά μας .

 

 

Continue Reading

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ Δ.Ν.Μ.Κ.

Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. των Φίλων του Δημοτικού Ναυτικού Μουσείου Καβάλας σας πληροφορούν ότι οι ώρες λειτουργίας του Μουσείου θα είναι από Δευτέρα έως Παρασκευή 08.00 έως 15.00.
Για ομαδικές ξεναγήσεις μπορείτε να επικοινωνείτε με τα τηλέφωνα που βρίσκονται στην Ιστοσελίδα του Μουσείου www.nmkav.gr

ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΝΕΡΑ ΜΟΥΣΕΙΩΝ

Η 18η Μαΐου έχει οριστεί από το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) ως Διεθνής Ημέρα Μουσείων. Εορτάζεται σε όλο τον κόσμο με διάφορες εκδηλώσεις και είναι αφιερωμένη σε ένα συγκεκριμένο θέμα που αφορά τα μουσεία και τον ρόλο τους στη σύγχρονη κοινωνία. Για το 2019, το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) έχει επιλέξει το θέμα «Τα Μουσεία ως κόμβοι πολιτισμού: το μέλλον της παράδοσης».

Το Δημοτικό Ναυτικό Μουσείο Καβάλας συμμετείχε φέτος στον εορτασμό που διοργάνωσε ο Δήμος Καβάλας και η Δημωφέλεια  καθώς πολλοί συμπολίτες μας μαζί με τα παιδιά τους αλλά και το Νηπιαγωγείο Ροδολίβους Σερρών επισκέφθηκαν το Δημοτικό Ναυτικό Μουσείο Καβάλας στην ακτή της Ραψάνης (πρώην παιδότοπος Νεφέλες) και ξεναγήθηκαν από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Φίλων Ναυτικού Μουσείου Καβάλας κ. Χρ. Τζανάκο, τον Αντιπρόεδρο κ. Αλέκο Ελευθερίου και την Γεν. Γραμματέα κα Αλέκα Νικολαΐδου.

Η συλλογή του Ναυτικού Μουσείου εμπλουτίζεται συνεχώς με νέα εκθέματα που οικειοθελώς και με χαρά προσφέρουν συμπολίτες μας. Τα νέα εκθέματα αφού καταγραφούν και συντηρηθούν, κοσμούν τις προθήκες του Μουσείου συμπληρώνοντας το θαλασσινό ταξίδι του τόπου μας στο χρόνο.

 

Continue Reading

Περισσότερα άρθρα...

Επισκεφθείτε το μουσείο...

...ανακαλύψτε τον συναρπαστικό κόσμο της θάλασσας

Επικοινωνία

Ραψάνη, Χρυσοστόμου Σμύρνης 1

Τ. +30.2510.240 668

Κ. +30.6977 391 605

Ε. nmkav.gr@gmail.com

Χάρτης

xartis

Είπαν για εμάς

Περιοδικό Αρχαιολογία & Τέχνες

Powered by Simple Web Design
Copyright © 2015 Ναυτικό Μουσείο Καβάλας